گیاه گندم با نام علمی Triticumspp از جمله مهم ترین غلات به شمار میآید. این گیاه، یک ساله و از خانواده گرامینهها (گندمیان)میباشد و دارای دو گونه اهلی و وحشی است.
كاربرد:
گندم از نظر تولید، تغذیه، تامین غذای اصلی و از نظر اقتصادی در دنیا در میان محصولات کشاورزی از اهمیت به سزائی برخوردار می باشد.تولید گندم در دنیا در درجه اول برای انسان و در درجه دوم برای تغذیه طیور، حیوانات و مصارف صنعتی می باشد.
آنالیز | استاندارد | آنالیز | استاندارد |
---|---|---|---|
ماده خشک | 86.00 | نشاسته | 27.50 |
پروتئین خام | 17.50 | قند | 6.50 |
الیاف خام | 9.00 | فسفر کل | 1.20 |
روغن(EE) | 3.50 | ال لیزین | 0.72 |
فسفر قابل استفاده | .080 | لیزین کل | 0.80 |
DCP | 15.30 | متیونین | 0.40 |
MER | 11.50 | متیونین+سیستئین | 0.70 |
MEP | 10.50 | ترئونین | 0.70 |
خاکستر | 4.50 | دی ال متیونین | 0.21 |
گونه های مختلف | درصد | گونه های مختلف | درصد |
---|---|---|---|
گوساله | 20.00% | جوجه | 0.00% |
گاو شیری | 30.00% | جوجه گوشتی | 5.00% |
گاو گوشتی | 45.00% | طیور والد | 15.00% |
بره | *** | تخم گذار | 15.00% |
میش | *** | جیره پایانی | 25.00% |
شیرخوارگی | 5.00% | جیره رشد | 25.00% |
جایگزین شونده شیر | 10.00% |
l